FORMULAR DE RETRAGERE DINTR-UN CONTRACT LA DISTANȚĂ ȘI DINTR-UN CONTRACT ÎNCHEIAT ÎN AFARA SEDIULUI COMERCIANTULUI

(completați și trimiteți acest formular doar dacă doriți să vă retrageți din contract)

Către: SentopEU, sro

Adresă de e-mail pentru asistență clienți: support@sentop.sk

 

Documentul PDF "Retragere din contract" este disponibil pentru descărcare în următoarele limbi:

- Slovacă
- Cehă
- Engleză
- Germană
- Franceză
- Olandeză
- Spaniolă
- Maghiară
- Poloneză
- Română

  

INSTRUCȚIUNI PRIVIND EXERCITAREA DREPTULUI CONSUMATORULUI DE A SE RETRAGE DINTR-UN CONTRACT LA DISTANȚĂ ȘI DINTR-UN CONTRACT ÎNCHEIAT ÎN AFARA SEDIULUI COMERCIANTULUI

 

1. Dreptul de retragere din contract

 

Aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract fără a invoca vreun motiv, în termen de 14 zile de la momentul în care dumneavoastră sau o terță parte indicată de dumneavoastră, alta decât transportatorul, preia posesia tuturor părților produsului comandat sau dacă:

- produsele comandate de consumator într-o singură comandă sunt livrate separat, în momentul primirii produsului livrat ultimul,

- dacă se livrează mărfuri constând din mai multe piese sau bucăți, în momentul preluării ultimei piese sau a ultimei bucăți,

- produsul este livrat în mod repetat pe o anumită perioadă de timp, din momentul primirii primului produs.

 

Și dacă v-am furnizat informații în temeiul articolului 15, alineatul 1, litera f) din Legea nr. 108/2024 din Legea privind contractele cu amănuntul, numai ulterior, dar nu mai târziu de 12 luni de la începerea perioadei de retragere în temeiul articolului 20, alineatul 1, din Legea nr. 108/2024 din Legea privind contractele cu amănuntul, vă puteți retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract încheiat în afara sediului comercial al comerciantului în termen de 14 zile de la data la care am îndeplinit suplimentar obligația de informare, dacă termenul în temeiul articolului 20, alineatul 1, litera a) din Legea nr. 108/2024 din Legea privind contractele cu amănuntul a expirat.

 

Perioada de retragere va expira după 14 zile de la data la care dumneavoastră sau o terță parte indicată de dumneavoastră, alta decât transportatorul, preia posesia produsului sau:

- la livrarea mai multor produse comandate de dumneavoastră într-o singură comandă separat: „Dumneavoastră sau o terță parte desemnată de dumneavoastră, alta decât transportatorul, veți prelua bunurile care au fost livrate ultima dată.”

- la livrarea de bunuri formate din mai multe părți: „atunci când dumneavoastră sau o terță parte desemnată de dumneavoastră, alta decât transportatorul, preia ultima parte a bunurilor”.

 

Atunci când vă exercitați dreptul de retragere din contract, trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract printr-o declarație clară (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă sau e-mail) la următoarea adresă: SentopEU, s.r.o., Vyšný Koniec 79, 023 54 Turzovka, IČO: 53 765 699, e-mail: info@sentop.sk

 

În acest scop, puteți utiliza formularul de retragere model pe care vi l-am furnizat sau vi l-am trimis, dar utilizarea acestuia nu este obligatorie. Dacă sunteți interesat, puteți completa și trimite formularul de retragere model sau orice altă declarație clară de retragere electronic, prin intermediul site-ului nostru web: www.sentop.ro, e-mail:  info@sentop.sk . Dacă utilizați această opțiune, vom confirma imediat primirea retragerii dvs. pe un suport durabil (de exemplu, prin e-mail). Perioada de retragere se menține dacă trimiteți o notificare privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

 

2. Consecințele retragerii din contract

 

După ce vă retrageți din contract, vă vom rambursa toate plățile pe care le-ați efectuat în legătură cu încheierea contractului, inclusiv costurile de livrare a bunurilor către dumneavoastră. Aceasta nu se aplică costurilor suplimentare dacă ați ales un alt tip de livrare decât cea mai ieftină metodă de livrare standard oferită de noi. Plățile vă vor fi rambursate în termen de cel mult 14 zile de la data la care primim notificarea dumneavoastră de retragere din prezentul contract. Rambursarea se va efectua utilizând aceeași metodă de plată pe care ați utilizat-o pentru plată, cu excepția cazului în care ați fost de acord în mod expres cu o altă metodă de plată, fără a se percepe comisioane suplimentare.

Este posibil să așteptăm până când bunurile sunt returnate la adresa noastră sau până când ne furnizați dovada că ați returnat bunurile, oricare dintre acestea survine mai devreme. Trimiteți-ne bunurile înapoi, aduceți-le la adresa noastră sau predați-le unei persoane autorizate (dacă ați autorizat o anumită persoană să primească bunurile, vă rugăm să furnizați numele și adresa acesteia) în termen de cel mult 14 zile de la data la care v-ați exercitat dreptul de retragere. Perioada se consideră respectată dacă trimiteți bunurile înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

 

Dumneavoastră suportați costurile directe aferente returnării bunurilor.

 

Ești răspunzător doar pentru orice diminuare a valorii bunurilor rezultată din manipularea acestora într-un mod diferit de cel necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționalitatea bunurilor.

 

Dacă bunurile nu pot fi returnate prin poștă din cauza naturii lor: „Veți suporta costurile directe de returnare a bunurilor în valoare de 100 de euro.”

 

OBLIGAȚII SPECIALE DE INFORMARE ALE COMERCIANTULUI ÎN CAZUL UNUI CONTRACT ÎNCHEIAT LA DISTANȚĂ ȘI AL UNUI CONTRACT ÎNCHEIAT ÎN AFARA SEDIULUI COMERCIANTULUI

Adresa de e-mail a comerciantului: info@sentop.sk

O altă modalitate de comunicare online – prin WhatsApp: +421 940 609 415

Comerciantul acționează numai în nume propriu și pe propriul risc, iar consumatorul își poate exercita drepturile care decurg din răspunderea pentru defectele produsului, se poate retrage din contract, poate solicita despăgubiri sau poate depune o altă reclamație la adresa specificată în Articolul 1 din Termenii și Condițiile Comerciantului.

Comerciantul nu stabilește prețul de vânzare pe baza unui proces decizional automatizat, inclusiv a profilării unui anumit consumator.

Preț majorat pentru utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță utilizate la încheierea contractului: 0,00 euro.

Informații privind dreptul consumatorului de a se retrage din contract

Consumatorul are dreptul de a se retrage dintr-un contract la distanță și dintr-un contract încheiat în afara spațiilor comerciale fără a invoca un motiv, în termenul de:

a) 14 zile de la data:

1. primirea produsului de către consumator - produsul se consideră a fi primit de către consumator în momentul în care consumatorul sau o terță parte desemnată de acesta, cu excepția transportatorului, primește toate părțile produsului comandat sau dacă:
- produsele comandate de consumator într-o singură comandă sunt livrate separat, în momentul primirii produsului livrat ultimul,
- livrează un produs alcătuit din mai multe piese sau bucăți, în momentul preluării ultimei piese sau a ultimei piese,
- produsul este livrat în mod repetat pe o anumită perioadă de timp, din momentul primirii primului produs.
2. încheierea unui contract, al cărui obiect este prestarea unui serviciu,
3. încheierea unui contract pentru furnizarea de apă care nu este destinată vânzării într-un volum limitat sau într-o cantitate specificată și a unui contract pentru furnizarea și consumul de energie termică,
4. încheierea unui contract pentru furnizarea de conținut digital pe care comerciantul îl furnizează pe un suport diferit de cel material,

b) 30 de zile de la data încheierii contractului în cazul sau în legătură cu o vizită nesolicitată sau la sau în legătură cu un eveniment de vânzare.

În cazul în care comerciantul furnizează consumatorului informații despre dreptul consumatorului de a se retrage din contract în temeiul articolului 19 alineatul (1) din Legea nr. 108/2024 din Legea privind retragerea din contract, condițiile, perioada și procedura de exercitare a dreptului de retragere din contract și comerciantul furnizează, de asemenea, consumatorului un formular de retragere model în temeiul anexei nr. 2 din Legea nr. 108/2024 din Legea privind retragerea din contract, ulterior, dar nu mai târziu de 12 luni de la începerea perioadei de retragere în temeiul alineatului (1), consumatorul se poate retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract încheiat în afara spațiilor comerciale ale comerciantului prin:

a) 14 zile de la data la care comerciantul a îndeplinit suplimentar obligația de informare, dacă termenul prevăzut la alineatul 1 litera a) a expirat sau

b) 30 de zile de la data la care comerciantul a îndeplinit suplimentar obligația de informare, dacă termenul prevăzut la alineatul 1 litera b) a expirat.

În cazul în care comerciantul nu furnizează consumatorului informații privind dreptul consumatorului de a se retrage din contract în temeiul articolului 19 alineatul 1 din Legea nr. 108/2024 din Legea nr. 108/2024 din Legea nr. 108/2024 din Legea nr. 108/2024 din Legea nr. 108, perioada și procedura de exercitare a dreptului de retragere din contract și comerciantul nu furnizează consumatorului un formular model de retragere din contract în temeiul anexei nr. 2 din Lege sau în temeiul articolului 20 alineatul 2 din Lege, consumatorul se poate retrage din contractul încheiat la distanță sau din contractul încheiat în afara spațiilor comerciale ale comerciantului în termen de 12 luni de la expirarea perioadei în temeiul articolului 20 alineatele 1-3 din Legea nr. 108/2024 din Legea nr. 108/2024 din Legea nr. 108/2024 din Legea nr. 108/2024 din Legea nr. 10, cu excepția unui contract al cărui obiect este...

a) prestarea unui serviciu dacă:
1. serviciul a fost furnizat integral și
2. furnizarea serviciului a început înainte de expirarea perioadei de retragere cu consimțământul expres al consumatorului, iar consumatorul a declarat că a fost informat în mod corespunzător că, prin exprimarea consimțământului, își pierde dreptul de a se retrage din contract după ce serviciul a fost furnizat integral, în cazul în care consumatorul este obligat să plătească prețul în temeiul contractului,
b) livrarea sau furnizarea unui produs al cărui preț depinde de fluctuațiile de preț de pe piața financiară, pe care comerciantul nu le poate influența și care pot apărea în perioada de retragere,
c) livrarea de bunuri fabricate conform specificațiilor consumatorului sau de bunuri realizate la comandă,
d) livrarea de bunuri care sunt supuse deteriorării sau alterării rapide,
e) livrarea bunurilor ambalate în ambalaje de protecție care nu sunt adecvate pentru returnare din motive de protecție a sănătății sau de igienă, dacă ambalajul de protecție a fost rupt după livrare,
f) livrarea de bunuri care, prin natura lor, pot fi amestecate inseparabil cu alte bunuri după livrare,
g) livrarea de băuturi alcoolice, al căror preț a fost convenit la momentul încheierii contractului, livrarea acestora putând fi efectuată după cel puțin 30 de zile, iar prețul lor depinde de fluctuațiile prețurilor de pe piață, pe care comerciantul nu le poate influența,
h) efectuarea de reparații sau întreținere urgente în timpul unei vizite la consumator, pe care consumatorul le-a solicitat în mod expres comerciantului; aceasta nu se aplică unui contract al cărui obiect este prestarea unui serviciu altul decât repararea sau întreținerea și unui contract al cărui obiect este furnizarea de bunuri, altele decât piesele de schimb necesare pentru efectuarea reparațiilor sau întreținerii, dacă contractele au fost încheiate în timpul unei vizite la consumator de către comerciant și consumatorul nu a comandat aceste bunuri sau servicii în avans,
i) livrarea înregistrărilor sonore, video, audiovizuale sau a programelor de software în ambalaje de protecție care au fost sparte după livrare,
j) livrarea de periodice, cu excepția livrării în baza unui contract de abonament,
k) bunuri achiziționate la licitație publică,
l) furnizarea de servicii de cazare în alte scopuri decât cele de cazare, transport de mărfuri, închiriere de autoturisme, furnizare de servicii de catering sau furnizare de servicii legate de activități de agrement, dacă, conform contractului, comerciantul urmează să furnizeze aceste servicii la o oră convenită cu precizie sau într-o perioadă convenită cu precizie,
m) furnizarea de conținut digital pe care comerciantul îl furnizează altfel decât pe un suport tangibil, dacă
1. livrarea conținutului digital a început și

2. consumatorul și-a dat consimțământul explicit pentru începerea furnizării de conținut digital înainte de expirarea perioadei de retragere, a declarat că a fost informat în mod corespunzător că, prin exprimarea consimțământului, își pierde dreptul de a se retrage din contract odată cu începerea furnizării de conținut digital, iar comerciantul a furnizat consumatorului o confirmare a declarației consumatorului în temeiul articolului 17 alineatul 10 litera b) din Lege și o confirmare a consimțământului explicit al consumatorului în temeiul articolului 17 alineatul 10 litera c) din Lege sau în temeiul articolului 17 alineatul 15 din Legea nr. 251/2012 Coll., dacă le-a furnizat consumatorul, sau al articolului 17 alineatul 13 litera b) din Lege, dacă consumatorul este obligat să plătească prețul în temeiul contractului.

Consumatorul are dreptul de a se retrage din contract chiar și fără a invoca un motiv, în termenul prevăzut la articolul 20, alineatul 1, litera b), alineatul 2, litera b) și alineatul 3 din Legea nr. 108/2024 Coll., dacă respectivul consumator și comerciant au încheiat contractul în temeiul articolului 19, alineatul 1, literele a)-c) sau al literei e) din Lege, în cadrul unui eveniment de vânzare sau în timpul unei vizite nesolicitate.

Consumatorul pierde dreptul de a se retrage dintr-un contract încheiat la distanță sau în afara spațiilor comerciale, al cărui obiect este efectuarea unei reparații, în momentul prestării complete a serviciului, dacă consumatorul a solicitat în mod explicit comerciantului să îl viziteze în scopul efectuării reparației, iar executarea a început cu acordul expres prealabil al consumatorului.

Procedura de exercitare a dreptului de retragere : dosarul formularului de retragere conține, de asemenea, instrucțiuni privind modul de completare și livrare a formularului către comerciant pentru a exercita dreptul de retragere.

Consumatorul este obligat să suporte costurile de returnare a bunurilor după retragerea din contract, în conformitate cu articolul 19, alineatul 1, Legea nr. 108/2024 Coll., iar în cazul în care consumatorul se retrage dintr-un contract la distanță, acesta este obligat să suporte și costurile de returnare a bunurilor care, prin natura lor, nu pot fi returnate prin poștă.

Consumatorul nu are dreptul de a se retrage dintr-un contract al cărui obiect este:

a) prestarea unui serviciu dacă:

1. serviciul a fost furnizat integral și
2. furnizarea serviciului a început înainte de expirarea perioadei de retragere cu consimțământul expres al consumatorului, iar consumatorul a declarat că a fost informat în mod corespunzător că, prin exprimarea consimțământului, își pierde dreptul de a se retrage din contract după ce serviciul a fost furnizat integral, în cazul în care consumatorul este obligat să plătească prețul în temeiul contractului,
b) livrarea sau furnizarea unui produs al cărui preț depinde de fluctuațiile de preț de pe piața financiară, pe care comerciantul nu le poate influența și care pot apărea în perioada de retragere,
c) livrarea de bunuri fabricate conform specificațiilor consumatorului sau de bunuri realizate la comandă,
d) livrarea de bunuri care sunt supuse deteriorării sau alterării rapide,
e) livrarea bunurilor ambalate în ambalaje de protecție care nu sunt adecvate pentru returnare din motive de protecție a sănătății sau de igienă, dacă ambalajul de protecție a fost rupt după livrare,
f) livrarea de bunuri care, prin natura lor, pot fi amestecate inseparabil cu alte bunuri după livrare,
g) livrarea de băuturi alcoolice, al căror preț a fost convenit la momentul încheierii contractului, livrarea acestora putând fi efectuată după cel puțin 30 de zile, iar prețul lor depinde de fluctuațiile prețurilor de pe piață, pe care comerciantul nu le poate influența,
h) efectuarea de reparații sau întreținere urgente în timpul unei vizite la consumator, pe care consumatorul le-a solicitat în mod expres comerciantului; aceasta nu se aplică unui contract al cărui obiect este prestarea unui serviciu altul decât repararea sau întreținerea și unui contract al cărui obiect este furnizarea de bunuri, altele decât piesele de schimb necesare pentru efectuarea reparațiilor sau întreținerii, dacă contractele au fost încheiate în timpul unei vizite la consumator de către comerciant și consumatorul nu a comandat aceste bunuri sau servicii în avans,
i) livrarea înregistrărilor sonore, video, audiovizuale sau a programelor de software în ambalaje de protecție care au fost sparte după livrare,
j) livrarea de periodice, cu excepția livrării în baza unui contract de abonament,
k) bunuri achiziționate la licitație publică,
l) furnizarea de servicii de cazare în alte scopuri decât cele de cazare, transport de mărfuri, închiriere de autoturisme, furnizare de servicii de catering sau furnizare de servicii legate de activități de agrement, dacă, conform contractului, comerciantul urmează să furnizeze aceste servicii la o oră convenită cu precizie sau într-o perioadă convenită cu precizie,
m) furnizarea de conținut digital pe care comerciantul îl furnizează altfel decât pe un suport tangibil, dacă
1. livrarea conținutului digital a început și
2. consumatorul și-a dat consimțământul explicit pentru începerea furnizării de conținut digital înainte de expirarea perioadei de retragere, a declarat că a fost informat în mod corespunzător că, prin exprimarea consimțământului, își pierde dreptul de a se retrage din contract odată cu începerea furnizării de conținut digital, iar comerciantul a furnizat consumatorului o confirmare în temeiul articolului 17 alineatul (12) litera (b) sau al articolului 17 alineatul (13) litera (b) din Lege, dacă consumatorul este obligat să plătească prețul în temeiul contractului.

Durata minimă a obligației consumatorului: până la efectuarea plății și primirea produsului.

Consumatorul este obligat să preia obiectul contractului, fie personal, fie prin intermediul unei persoane autorizate, la livrarea care a fost convenită în prealabil cu acesta. Durata acestei obligații este până la momentul preluării obiectului contractului. Consumatorul este obligat să plătească pentru obiectul contractului. Durata acestei obligații este cel târziu la livrarea obiectului contractului.

Informații privind obligația consumatorului de a plăti un avans sau de a furniza o altă garanție financiară: În cazul în care comerciantul solicită consumatorului să plătească un avans sau să furnizeze o altă garanție financiară deoarece obiectul contractului trebuie modificat, achiziționat etc. la cererea consumatorului cu alte proprietăți decât cele specificate pentru produsul oferit, fabricat conform cerințelor consumatorului, consumatorul este obligat să plătească un avans sau să furnizeze o altă garanție financiară în suma stabilită de comun acord în contul comerciantului specificat la articolul 1 din termenii și condițiile comerciantului.

Instrucțiuni privind exercitarea dreptului consumatorului de a se retrage dintr-un contract la distanță și dintr-un contract încheiat în afara spațiilor comerciale

Informațiile furnizate mai sus fac parte integrantă din contractul la distanță sau în afara spațiilor comerciale și pot fi modificate numai cu acordul expres al ambelor părți.

Comerciantul este obligat să se asigure, cel târziu la începutul procesului de creare a comenzii de către consumator, că interfața online este marcată cu informații clare și lizibile despre orice restricții privind livrarea sau furnizarea produsului și informații despre metodele de plată pe care consumatorul le poate utiliza pentru a plăti prețul.

În cazul unui contract încheiat la distanță prin mijloace electronice, comerciantul trebuie, imediat înainte de a trimite comanda către consumator, să furnizeze în mod explicit, clar și inteligibil informații conform:

§ 5 (1) (a) principalele caracteristici ale produsului: în măsura în care sunt adecvate tipului și naturii produsului, acestea sunt menționate în scris pentru fiecare produs oferit,

Conform § 5 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 108/2024 Coll., prețul de vânzare (PC) al produsului: se menționează pentru fiecare produs oferit. În cazul în care, din cauza naturii produsului, prețul de vânzare nu poate fi determinat în avans, prețul de vânzare se calculează după cum urmează: PC = (costurile comerciantului pentru achiziționarea sau producerea produsului + marja comercială a comerciantului) x TVA în cuantumul specificat de lege.

Costurile de transport, livrare, taxe poștale și alte costuri și taxe sunt listate în secțiunea Condiții de livrare.

- conform articolului 5, alineatul 1, litera i) din Legea nr. 108/2024 Coll., durata contractului: până la sfârșitul perioadei de garanție a obiectului contractului,

Comerciantul s-a asigurat că, la plasarea comenzii, consumatorul confirmă în mod explicit că este conștient de obligația de a plăti prețul. Pentru a plasa comanda, este necesar să se apese butonul „comandă cu obligație de plată” în etapa „trimite/confirmă comanda”, care precizează în mod clar că plasarea comenzii include obligația consumatorului de a plăti prețul.

Costurile și taxele suplimentare pot fi incluse în prețul total dacă acestea nu pot fi stabilite în avans.

Consumatorul este obligat să suporte costurile de returnare a bunurilor după retragerea din contract, în conformitate cu articolul 19 alineatul (1) din Legea nr. 108/2024 Coll., iar în cazul în care consumatorul se retrage dintr-un contract la distanță, și costurile de returnare a bunurilor care, din cauza naturii lor, nu pot fi returnate prin poștă.

Product added to wishlist