Amenajarea dormitorului: 15 sfaturi pentru o schimbare rapidă și ușoară
Nu există nimic mai important decât un dormitor confortabil, în care vă simțiți în siguranță și protejați de haosul lumii de astăzi. Dormitorul este un loc de odihnă și relaxare, iar după o zi plină la serviciu sau după o zi încărcată, tuturor ne place să ne cufundăm în atmosfera sa confortabilă. În încercarea de a-l face confortabil, diferite decorațiuni sunt un instrument creativ excelent pentru a crea o cameră plăcută, potrivită pentru relaxare. Există multe modalități de a face această cameră din casele noastre mai confortabilă, așa că iată câteva sfaturi despre cum să o faceți. Dacă dormitorul dvs. pare prea rece sau gol, să știți că chiar și o mică schimbare va da rezultate mari.
1.) Materiale naturale
Îmbogățiți-vă dormitorul cu materiale naturale și atmosfera va fi doar puțin mai caldă. Aproape totul în dormitor poate fi înlocuit cu materiale naturale din lemn. Un pat din lemn masiv, un ghiveci din răchită, o lampă din rattan, o masă din bambus sau tablouri de perete din placaj. Avantajul este că le puteți combina fără teama de a nu fi de prost gust. Cu materialele naturale și mai ales cu lemnul, singura regulă este să te ții de nuanța acestuia. Bineînțeles, pe cât puteți, păstrați-le în culoarea lor originală, astfel încât să își păstreze autenticitatea și căldura. Și, în plus, există o mulțime de soluții reciclate, cum ar fi o noptieră realizată din cutii de lemn sau un pat realizat din paleți reciclați, care fac furori în acest moment și au un aer natural, dar modern, foarte frumos.
2.) Lemn
Indiferent dacă dormitorul dvs. este prea mic sau prea mare, încorporarea lemnului pe pereți sau în spațiu este modalitatea perfectă de a adăuga o atmosferă confortabilă. Niciun alt material nu oferă o senzație mai caldă decât lemnul, în special într-un dormitor destinat relaxării. Disponibil într-o gamă largă de variante și culori, de la pereți la podea și la mobilier, lemnul adaugă caracter și autenticitate camerei în care se află. Pereți cu lambriuri din lemn, cap de pat din lemn, oglindă din lemn, scaun, decorațiuni din lemn, bancă, lămpi sau un pat... lemnul în dormitorul tău poate fi într-adevăr peste tot și este un pariu sigur.
3.) Lenjerie de pat
Lenjeria de pat decorativă și confortabilă este sinonimă cu toate nopțile dulci. Cu o gamă largă și o multitudine de modele sau materiale, cea mai complicată parte va fi să vă decideți asupra celui mai potrivit set pentru o atmosferă confortabilă. Alegerea vă aparține și totul este doar o chestiune de gust. Unii oameni preferă materialul natural din in datorită calității și durabilității sale, alții preferă bumbacul datorită simplității și accesibilității sale. Indiferent de materialul sau designul pe care îl preferi, este important ca acestea să fie confortabile pentru tine - la urma urmei, vei fi în îmbrățișarea lor în fiecare zi, așa că fă ca alegerea ta să conteze.
4.) Perne
Perne, perne și mai multe perne! O mulțime de perne! Nu există nimic mai atrăgător pe lumea asta decât un pat debordant de perne. Pernele îngrămădite pe pat te invită deja vizual la odihnă și te primesc cu brațele deschise. Există o regulă cardinală în casa mea: "Nu poți avea niciodată destule cutii și perne" Nu vă lăsați limitați de numărul de perne de diferite dimensiuni, deoarece acest decor este cu siguranță una dintre cele mai bune alegeri pentru a face un spațiu mai confortabil și pentru a aduce un confort moale. Asortarea culorii sau a materialului cu lenjeria de pat sau cu plapuma te poate ajuta să le alegi. În special, alege materiale plăcute la atingere pentru a spori aspectul confortabil și reconfortant al întregului.
5.) Covor
Nu ai un covor pe podea în camera ta? Acum este momentul să investești în această piesă care este pe cât de decorativă, pe atât de practică. În spiritul vremurilor, se spune că covoarele ar trebui să fie împrăștiate prin casă pentru a adăuga o anumită moliciune. În funcție de spațiu și de preferințele tale, poți așeza covorul sub pat, astfel încât să iasă din fiecare parte, sau îl poți plasa în fața sau lângă pat. Vei aprecia în mod deosebit covorul de pe podea atunci când te dai jos din pat dimineața și îi simți moliciunea cu picioarele goale.
6.) Culori
Alegerea culorilor potrivite care să influențeze atmosfera pe care o creezi este un principiu fundamental al decorării cu succes a dormitorului tău. Marea tendință este verdele, în toate variantele sale posibile de nuanțe, și aceasta în principal datorită efectelor sale calmante bine cunoscute. O altă culoare foarte populară este albul - care este sinonim cu liniștea sufletească și adaugă o adevărată moliciune dormitorului. Pentru unii, albul este o culoare foarte rece și, prin urmare, soluția ideală este să o combinați cu bej și materiale naturale. Nuanțele mai închise, pe de altă parte, vor adăuga o intimitate dramatică. Desigur, cu cât folosiți mai multe culori luminoase și cu cât combinați mai multe culori, cu atât mai confortabilă va arăta camera. Totul ține de preferințele personale, dar aveți grijă să nu exagerați cu combinațiile.
7.) Decorațiuni suspendate
Dacă pereții dormitorului tău sunt goi și reci, încearcă să îi decorezi cu decorațiuni suspendate din lemn în diferite motive și culori. Puteți opta pentru un clasic plăcut într-un design mandala simetric sau puteți înveseli dormitorul cu alte modele, cum ar fi animale sau diferite colecții formate din mai multe bucăți de picturi individuale. Un alt design foarte popular și cunoscut este copacul vieții, a cărui simbolistică se referă la coeziune (în special a familiei) și ale cărui ramuri sugerează că nu ești niciodată singur. Rădăcinile extrag energie din pământ - iar ramurile, la rândul lor, primesc energie de la soare.
8.) Ceas de perete (fără ticăit)
Există doar două grupuri de oameni - cei pentru care ticăitul unui ceas este liniștitor și adormitor, și apoi cei pe care ticăitul ceasurilor îi scoate din minți. Dacă faci parte din ultimul grup, avem vești bune pentru tine, deoarece toate ceasurile noastre analogice sunt fără tic-tac. Mâinile ceasului doar alunecă ușor, iar motorul scoate un sunet ușor monoton, dar îl puteți auzi doar atunci când îl apropiați de ureche. Fie că alegeți un ceas din lemn, un ceas 3D mare și colorat sau un ceas din plexiglas - niciunul dintre ele nu vă va mai deranja cu niciun ticăit.
9.) Lumini
Lumina prea puternică sau prea slabă va afecta negativ atmosfera din cameră. Pentru a-ți menține camera caldă, ai grijă de iluminarea acesteia, amplasând câteva lămpi în jurul camerei. Dacă o amprentă înaltă îți domină dormitorul, luminile suspendate sunt ideale, deoarece atât sporesc senzația de sanctuar, cât și umplu spațiul dintre podea și tavan. Soluția ideală este să asortați luminile de tavan cu iluminatul de pe noptiere sau cu o lampă în picioare în colțul camerei. Dacă dormitorul dvs. este mai mic și doriți să evocați un sentiment real de atmosferă confortabilă, cea mai bună opțiune este să ajungeți la spoturi care pot controla intensitatea iluminării camerei.
10.) Patul
Inima întregului dormitor este, fără îndoială, patul și, prin urmare, merită o atenție deosebită. Acesta este de obicei plasat chiar în mijlocul camerei, cu capul de pat aproape de perete. Un pat frumos cu o saltea de calitate și lenjerie de pat frumoasă sau o cuvertură de pat luxoasă și perne decorative vor îndulci spațiul și vor face impresia generală a dormitorului mai confortabilă.
11.) Oglindă
Dacă camera dvs. este lipsită de lumină, o oglindă mare plasată spre fereastră va crește de mai multe ori iluminatul natural din dormitor, mărind în același timp vizual camera. În afară de proprietățile practice ale unei oglinzi, aceasta va servi și ca o decorațiune frumoasă, așa că nu vă fie teamă să apelați la piese mari și de design care să umple spațiul din cameră și să o lumineze în același timp. Atunci când alegeți designul perfect, acordați atenție și materialului ramei, astfel încât să se potrivească cu mobilierul sau parchetul, de exemplu. Desigur, poți alege și oglinzi fără ramă, care se aplică direct pe mobilă sau pe perete și dau o impresie foarte curată și elegantă.
12.) Perdele
Acoperiți ferestrele goale și reci cu perdele sau draperii groase. Ferestrele goale expuse care deschid întregul spațiu sunt unul dintre cele mai mari motive când o cameră nu se simte confortabilă și confortabilă. Perdelele vor ajuta, de asemenea, la atenuarea sunetului, astfel încât să puteți dormi puțin mai liniștit.
13.) Diverse elemente decorative
În plus față de dominarea dormitorului tău, ai garanția că vei evoca confortul cu mici elemente decorative sau suveniruri. Fotografii diverse pe noptieră sau o galerie foto pe perete, statuete pe rafturi sau alte decorațiuni drăguțe oriunde în cameră o vor face mai primitoare. Mizează în special pe decorațiunile keepsake, care îți vor pune mereu un zâmbet pe față atunci când le privești și te vor face, în același timp, să te liniștești somnoros.
14.) Plantele
Ia-ți câțiva colegi de cameră verzi - dacă amplasezi plante în dormitorul tău, acesta va fi fără îndoială atât mai primitor, cât și mai liniștitor. Plantele contribuie la bunăstarea noastră, unele specii atrăgând chiar energie pozitivă, evocă viața, natura (culoarea verde) și, prin urmare, participă activ la creșterea confortului camerei. Pentru a contribui la atmosfera camerei, nu ezitați să le înmulțiți la propriu în fiecare colț al camerei (aveți grijă să nu transformați camera într-o junglă). Variați și speciile, astfel încât să beneficiați de o varietate de plante și, de asemenea, de culori și forme mai atractive.
15.) Lumânările
O lumânare aprinsă sau stinsă creează instantaneu o atmosferă liniștitoare și confortabilă. Ca o mică lampă decorativă, o puteți așeza pe o noptieră sau pe un raft. Dacă vă temeți de un foc deschis în cameră, înlocuitorul perfect sunt ghirlandele luminoase foarte moderne, care au darul de a crea o atmosferă cu adevărat caldă și confortabilă.
Cel mai important, însă, dacă doriți să vă relaxați și să dormiți bine în noul dvs. dormitor confortabil, este o rutină regulată de culcare. Poate că nu face parte din designul propriu-zis, dar este o modalitate de a vă folosi spațiul pentru a vă relaxa, cu ritualuri de culcare și metode de relaxare precum cititul, meditația sau pur și simplu timpul liber departe de ecran, muncă sau alte responsabilități.